Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen

Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen

Anton van Wildenrode, Jan de Smedt, Malines 1981 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 1)

René Turkry, Jan de Smedt van Mechelen en het animisme, Malines 1982 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 2)

Karel Jonckheere (introduction), Poëziekrans voor Jan de Smedt van Mechelen [avec des poèmes de Pieter G. Buckinx, Fa Claes, Marcel Coole, Julia Tulkens], Malines 1983 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 3)

Raphaël de Smedt, Jan de Smedt van Mechelen. Un texte de film présenté par Paul Naster, Malines 1984 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 4)

Jef Contryn, Jan de Smedt of de bezielde eenvoud, Malines 1985 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 5)

Marc van Kerckhoven, Jan de Smedt van Mechelen en de muziek. Avant-propos et preambulum pour clavier de Flor baron Peeters, Malines 1986 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 6)

Ward Ruyslinck (introduction), Jan de Smedt in verzen de Fa Claes, André Demedts, Herwig Hensen, Erik van Ruysbeek, Erik Verstraete, Staf Weyts, Anton van Wilderode, Malines 1987 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 7)

Fa Claes, Aardse suite. Poëziecyclus voor Jan de Smedt. Avant-propos de Bert Decorte, Malines 1988 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 8)

Marguerite Casteels, Camilla van Peteghem of de bezielster van Jan de Smedt, Malines 1989 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 9)

René Turkry, De sculptuur van Jan de Smedt, Malines 1990 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 10)

Francis Smets, Jan de Smedt als marineschilder, Malines 1991 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 11)

Franz Hellens, Jan de Smedt, artiste malinois, Malines 1992 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 12)

Pieter G. Buckinx, De serene tragiek van Jan de Smedt avec une postface de R.F. Lissens, Malines 1993 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 13)

Raphaël de Smedt, Jan de Smedt en Nijvel, Malines 1994 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 14)

Arseen Blickx, Herinneringen aan mijn oom Jan de Smedt, Malines 1995 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 15)

Raoul Maria de Puydt, Het religieuze motief bij Jan de Smedt. Avant-propos du Cardinal Godfried Daneels, Malines 1996 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 16)

Francis Smets, Het doodsmotief bij Jan de Smedt, Malines 1997 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 17)

Axel Vaeck, Jan de Smedt en het Vrijbroekpark. Avant-propos de Camille Paulus, Malines 1998 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 18)

Willy Spillebeen (introduction), Jan de Smedt in dichtmaat de Pierre Henri Dubois, Roger Geerts, Jan-Pieter Guépin, Rudolf van de Perre, Willy Spillebeen et Theo Wieringa, Malines 1999 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 19)

Theo Wieringa, Poëtisch septet voor Jan de Smedt avec un texte d’accompagnement de Herwig Arts, Malines 2000 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 20)

Saskia de Bodt, Jan de Smedt en de traditie van het bloemstilleven avec un catalogue de Raphaël de Smedt, Malines 2001 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 21)

Francis Smets, Cézanne en Jan de Smedt avec un avant-propos de Hubert Dethier et un poème de Hubert van Herreweghen, Malines 2002 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 22)

Raphaël de Smedt, Jan de Smedt en Hombeek, Malines 2003 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 23)

Raphaël de Smedt, De Mechelse vormingsjaren van Jan de Smedt, Malines 2004 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 24)

Philip E. Webber, De geschilderde zelfportretten van Jan de Smedt, Malines 2005 (Cimelia Vrienden van Jan de Smedt van Mechelen 25)

Share:
facebooktwitterlinkedinemailprint